Brand Bierproef 28 september

Brand Bierproef 28 september

Daag Luuj,

Doog mit en waer Brand Meisterpreuver op 28 september om 19.30 oer! Opgaeve aan de bar Bie Alois veur € 18,-. Maximaal 25 persoane.

Tot d’n 28ste Bie Alois!

Image

Pensroetsje 29-07

Pensroetsje op zondig 29 juli

Image

Irish night 24 maart 2018

Irish night 24 maart 2018, aanvang 21:30 uur


Image

The Thousand Sails

Auwerwèts weijefieës mit Fancy Fair

Na het enorm grote succes in 2013 en 2015 kan het eigenlijk niet uitblijven. De vele lovende reacties tijdens en na de voorgaande edities van het Auwerwèts Weijefieës zetten de Auwt Prinse van Zöstere nog intensiever aan tot een nieuwe uitvoering. Zondag 3 september aanstaande is het dan zover! Dé dag, dat de “wei van Alois” aan de Oude Rijksweg Noord wederom het decor vormt van een oergezellige auwerwètse zondagmiddag. Zonder poeha! Geen metershoge geluidsboxen, die de trommelvliezen uit je oren knallen. Of felle lichtflitsen die je liever de andere kant doen omkijken. Nee… gewoon lekker gezellig boete, op ein benkske in de wei. Rustig beginnen met een verse kop koffie en een heerlijk groat stjök Zösterse vlaaj. En dan…. allein mer genete. Met ein lekker pötje beer of een glaasje fris same get klasjenere, in de ‘’rustieke’’ sfeer en specifieke geur van vers gemaaid gras. En dat alles onder de melodieuze muziek van eine eine trèkzak of de warme klanken van ein kepèl. Zonder groot podium. Maar gewoon simpel, op ein mit sjtreuë aafgedèkte boerekar….

Zo komen de mooie herinneringen van vorige keren nog geregeld boven drijven. Onder andere de kinderboerderij met de fotosessie met een heuse kameel, de koppige ezeltjes, de knorrende varkentjes, de “overijverige” konijntjes en de statige haan met zijn harem van prachtige kippen. En niet te vergeten de mooie pony-ritjes. Verder de oud-hollandse-spelen zoals, touwtjetrek, grabbelton, potgooien, enveloptrekken, sjoelbakken, spijkeren, gewicht raden, schandpaal, krat stapelen etc…

En dan is er nog de rode draad in alles: ’t rad van avontuur. Voor de ietwat ouderen oh zo bekend van de voormalige jaarlijkse fancy fair in Mariaveld, rond het feest van Maria Hemelvaart. Met “reusachtige” hoofdprijzen, zoals de met slagroom dik opgespoten taarten van de Susterense bakkers, de eigen gemaakte worsten van de slagers, of ein duuëske sollusie van een van de plaatselijke fietsenmakers. En dit alles ook nu tegen de prijzen van toen….

Dit prachtige decor zal zich ongetwijfeld gaan herhalen. Noteer daarom zondagmiddag 3 september a.s. reeds nu in uw (digitale) agenda. De Auwt Prinse van Zöstere zullen er alles aan doen om U ook deze keer weer een oergezellig auwerwètse middag aan te bieden. En dat helemaal in graasboeresjtieël. En neem de kinderen gerust mee. Want de toegang is uiteraard helemaal gratis!

Belsje Beeraovend in ‘t Brand Beer Museum

Belgsje Beeraovend

Belgsje Beeraovend op Vriedig 14 juli

Daag Luuj,

Op vriedig 14 juli vieren de Franse hunne fieësdaag en omdet ze op ‘t Belsj auch soms Frans sjpraeke, hauwt ich unne Belsje Beeraovend in ‘t Brand Beer Museum. Bert Goertz (van www.intheglass.nl) geit dezen aovend leiden en d’r zulle versjillende Belsje pareltjes veurbiej komme. Om 20.00 oer begint ‘t festijn en trèkke weer ós truuk in ‘t Brand Beer Museum.

Ich gaon neet verklappe waat weer allemaol gaon drènke, mer ich kèn waal vertèlle det weer aafsjloete mit unne Straffe Hendrik Quadrupel. Frisj oet ‘t vaat det 6 jaor geriept haef. Unne lekkere zjwaore jong van 11% dae zeker weite geit sjmake!


Foto’s van de gesjlaagde Belsje Beeraovend!

TOUR-TOTO “Bie Alois”

TOUR-TOTO “Bie Alois” 2017

Reglement:
  1. 15 Renners (achternaam en voornaam) invullen (in de kolommen 1 t/m 15) en 2 reserve-renners (achternaam en voornaam) invullen (in de kolommen R1 en R2)
  2. De reserve-renners komen in de plaats van iemand die niet start of uitvalt in de 1e etappe op zaterdags.
  3. Puntentelling: Aankomst per etappe: nr. 1: 15 punten nr. 2: 14 punten nr. 3: 13 punten enz..
  4. Diegene die de meeste punten heeft, is winnaar.
  5. De uitslag op https://www.letour.fr/le-tour/2017/us/ telt officieel. Bij dopinggevallen achteraf wordt de uitslag niet veranderd.
  6. Iedere dag wordt de tussenstand gepubliceerd “Bie Alois”.
  7. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per formulier.
  8. Formulier inleveren vóór zondag 2 juli 14:00 uur “Bie Alois” of bij “De Hermeniezaal”.
  9. Indien een Ploegentijdrit telt deze niet mee!

Waarin dit reglement niet voorziet, beslist de Chef de Mission.

Veel succes!

Café “Bie Alois”