Brand Bierproef 28 september

Brand Bierproef 28 september

Daag Luuj,

Doog mit en waer Brand Meisterpreuver op 28 september om 19.30 oer! Opgaeve aan de bar Bie Alois veur € 18,-. Maximaal 25 persoane.

Tot d’n 28ste Bie Alois!

Image

Pensroetsje 29-07

Pensroetsje op zondig 29 juli

Image

Irish night 24 maart 2018

Irish night 24 maart 2018, aanvang 21:30 uur


Image

The Thousand Sails

Auwerwèts weijefieës mit Fancy Fair

Na het enorm grote succes in 2013 en 2015 kan het eigenlijk niet uitblijven. De vele lovende reacties tijdens en na de voorgaande edities van het Auwerwèts Weijefieës zetten de Auwt Prinse van Zöstere nog intensiever aan tot een nieuwe uitvoering. Zondag 3 september aanstaande is het dan zover! Dé dag, dat de “wei van Alois” aan de Oude Rijksweg Noord wederom het decor vormt van een oergezellige auwerwètse zondagmiddag. Zonder poeha! Geen metershoge geluidsboxen, die de trommelvliezen uit je oren knallen. Of felle lichtflitsen die je liever de andere kant doen omkijken. Nee… gewoon lekker gezellig boete, op ein benkske in de wei. Rustig beginnen met een verse kop koffie en een heerlijk groat stjök Zösterse vlaaj. En dan…. allein mer genete. Met ein lekker pötje beer of een glaasje fris same get klasjenere, in de ‘’rustieke’’ sfeer en specifieke geur van vers gemaaid gras. En dat alles onder de melodieuze muziek van eine eine trèkzak of de warme klanken van ein kepèl. Zonder groot podium. Maar gewoon simpel, op ein mit sjtreuë aafgedèkte boerekar….

Zo komen de mooie herinneringen van vorige keren nog geregeld boven drijven. Onder andere de kinderboerderij met de fotosessie met een heuse kameel, de koppige ezeltjes, de knorrende varkentjes, de “overijverige” konijntjes en de statige haan met zijn harem van prachtige kippen. En niet te vergeten de mooie pony-ritjes. Verder de oud-hollandse-spelen zoals, touwtjetrek, grabbelton, potgooien, enveloptrekken, sjoelbakken, spijkeren, gewicht raden, schandpaal, krat stapelen etc…

En dan is er nog de rode draad in alles: ’t rad van avontuur. Voor de ietwat ouderen oh zo bekend van de voormalige jaarlijkse fancy fair in Mariaveld, rond het feest van Maria Hemelvaart. Met “reusachtige” hoofdprijzen, zoals de met slagroom dik opgespoten taarten van de Susterense bakkers, de eigen gemaakte worsten van de slagers, of ein duuëske sollusie van een van de plaatselijke fietsenmakers. En dit alles ook nu tegen de prijzen van toen….

Dit prachtige decor zal zich ongetwijfeld gaan herhalen. Noteer daarom zondagmiddag 3 september a.s. reeds nu in uw (digitale) agenda. De Auwt Prinse van Zöstere zullen er alles aan doen om U ook deze keer weer een oergezellig auwerwètse middag aan te bieden. En dat helemaal in graasboeresjtieël. En neem de kinderen gerust mee. Want de toegang is uiteraard helemaal gratis!