Brand Bier Museum Bie Alois

Vrijdag 19 september 2015 is in het Smalste Stukje Nederland, in het zaaltje boven Café Bie Alois het Brand Bier Museum geopend. Cafébaas Alois Huizinga heeft sinds 1988 een prima relatie met zijn bierleverancier. De jaarlijkse uitgave van de nieuwjaarspul zette hem aan om ook allerlei andere spullen van de Brand Bierbrouwerij te gaan verzamelen.

Collectie
Een groot deel van de collectie komt af van een gepensioneerde vertegenwoordiger van Brand. Zijn collectie was zo groot dat Alois met het idee kwam om er een museum van te maken. Radio, TV en Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren waren erbij om het te vieren. Duizenden artikelen zijn te zien in het museum. Stuk voor stuk met een apart verhaal. Nog altijd is Alois op zoek naar uniek producten om het te laten groeien.

brand-bier-museum

Opening door Burgemeester Hessels

Bezoek
Een bezoek aan het museum is zeer de moeite waard. Het is geschikt voor groepen zoals personeelsverenigingen, carnavalsverenigingen, buurtverenigingen en andere (vrienden)clubs. Ook voor vergaderingen, en presentaties is de locatie geschikt.

Museumbezoek reserveren?